Netflix lanceert in 2021 minstens één nieuwe film per week

Red Notice

Streamingdienst Netflix gaat serieus de concurrentie aan met de traditionele filmstudio’s. Vorige week maakte het bedrijf met wereldwijd 193 miljoen abonnees bekend het komende jaar 71 nieuwe titels uit te brengen. Dat is meer dan één film per week.

Terwijl de studio’s op apegapen liggen omdat hun traditionele distributiekanalen, de bioscopen en filmtheaters, in grote delen van de wereld gesloten zijn, versterkt Netflix zijn positie. Met het aangekondigde aanbod hoopt de VoD-marktleider filmliefhebbers die nu in bioscopen niet aan hun trekken komen blijvend aan zich te binden. De 71 titels die vorige week via Variety naar buiten kwamen zijn grotendeels zelf geproduceerde films, de zogenaamde Netflix originals. Maar er zitten ook films bij die zijn aangekocht bij studio’s die nu geen mogelijkheid zien ze op een andere manier uit te brengen.

Alle denkbare genres komen aan bod, van thriller en horror tot familiedrama, musical en komedie. Een van de grootste titels is Red Notice, een heistfilm met Gal Gadot (Wonder Woman), Dwayne ‘The Rock’ Johnson (Baywatch; Fast & Furious) en Ryan Reynolds (Deadpool). Andere producties met grote budgetten en grote sterren zijn de western The Harder They Fall, actiefilm Army of the Dead en de komedie Don’t Look Up, waarvan de cast bestaat uit onder andere Leonardo DiCaprio, Ariana Grande, Meryl Streep en Jennifer Lawrence.

Tot de films die Netflix heeft overgenomen van andere studio’s behoort Fear Street, een horrortrilogie die Peter Chernin produceerde voor 20th Century Studios. Normaliter zouden de films met een tussenpose van negen tot twaalf maanden worden uitgebracht maar Netflix geeft ze alle drie binnen één maand vrij, waarschijnlijk rond Halloween (31 oktober).