Mi Vida wint juryprijs op oudste Indie filmfest in VS

Mi Vida

Mi Vida, de Nederlandse komedie van Norbert ter Hall met Loes Luca in de hoofdrol, is op het WorldFest-Houston International Film Festival bekroond met een Golden Remi Award. Dat is de juryprijs van het evenement dat met z’n 53 edities geldt als het oudste Indie filmfestival van de Verenigde Staten.

Mi Vida draait om kapster Lou, die stiekem weg wil uit Nederland en naar Spanje emigreren. Haar lerares Spaans moedigt haar aan terwijl haar kinderen openlijk in opstand komen als zij haar plannen bekend maakt. Als ze de mogelijk krijgt een kapsalon te beginnen in Cadiz, vertrekt ze toch.

Het WorldFest-Houston International Film Festival vond dit jaar vanwege de coronacrisis niet plaats. De jury deed echter wel haar werk en besloot toch de belangrijkste prijzen uit te reiken. De Golden Remi Award is in het verleden ook gewonnen door onder andere Ang Lee, Steven Spielberg, George Lucas en de gebroeders Coen.

Mi Vida deed het goed in de Nederlandse bioscoop en was op 22 februari goed voor een Gouden Film (meer dan 100.000 bezoekers). Op streamingdienst Picl is de film van Norbert ter Hall momenteel de best bekeken titel.