Links – 31 oktober 2013

  • Datum 31-10-2013
  • Auteur vanons
  • Deel dit artikel

Bill Murray in The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) van Wes Anderson

Video-essays over Wes Anderson, Lars von Trier in vorm als marketeer, waarom de beste actiefilms de bioscoop niet meer halen, Ken Loach kan niet verder zonder oude tape, Steve McQueen over 12 Years a Slave en de uitputtingsslag van de scenarist.

Wes Anderson
Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn boek The Wes Anderson Collection publiceert Matt Zoller Seitz video-essays (deels bewerkingen van eerdere video’s) over iedere film uit het oeuvre van de Amerikaanse regisseur.
Open Culture

Posters
Met veertien onvergetelijke posters voor Nymphomaniac slaagt Lars von Trier er weer in om alle ogen op zijn film gericht te krijgen. Rond de jaarwisseling weten we of de filmmaker Von Trier even goed in vorm is als de marketeer.
MUBI Notebook

Actie
Volgens Ignatiy Vishnevetsky, een van de belangrijkste denkers van het ‘vulgar auteurism’, worden de beste actiefilms niet meer voor de bioscoop gemaakt, maar voor de dvd-markt. "Behind such unpromising titles as Undisputed III: Redemption, 12 Rounds 2: Reloaded, Universal Soldier: Regeneration, U.S. Seals II, and The Marine 3: Homefront is some of the finest action filmmaking of the past decade-and, in some cases, some of the finest filmmaking, period."
A.V. Club

Op is op
Ken Loach werkt aan zijn laatste film, maar dreigt de slag met de digitalisering op de valreep te verliezen. Wie heeft er nog een rolletje montagetape liggen?
Screen Daily

Slavernijfilms
12 Years a Slave
geldt nu al als grote favoriet voor de komende Oscar-uitreiking. Regisseur Steve McQueen (Shame) sprak uitgebreid met Interview Magazine over het boek waar de film op gebaseerd is, over zijn acteurs en over die andere slavernijfilm, Django Unchained.
Interview Magazine

Tweet
Ik ben net in slaap gevallen tijdens het nalezen van mijn eigen scenario. ZO VEEL WOORDEN JEZUS.

Teddy Cherim

Erik Schumacher