Links – 31 maart 2014

  • Datum 31-03-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Het eindshot van No Country for Old Men (2007)

Eindshots van Oscarwinnaars, een pleidooi voor meer vorm in de filmkritiek, Wes Anderson en de 4:3-ratio, de geschiedenis van de trailer, de lelijkheid van La grande bellezza en een melige distributeur.

Laatste beelden
Je krijgt maar één kans om een laatste indruk te maken. Een montage van de eindshots van alle 86 winnaars van de Oscar voor beste film.
Vimeo

Voor de vorm
De meeste film- en tv-kritiek is ‘literary criticism about visual media’, stelt Matt Zoller Seitz, auteur van The Wes Anderson Collection. Hij roept critici op om vaker en inhoudelijker over vorm te schrijven.
RogerEbert.com

Smal en frontaal
Het is echt geen afgesproken werk met Zoller Seitz, zweert David Bordwell. Hij had gewoon toevallig inspiratie om een lang stuk te schrijven over de gevolgen van het gebruik van de 4:3-ratio in The Grand Budapest Hotel voor Wes Andersons typerende frontale shot.
David Bordwell

Trailers
Sommige mensen zien het liefst helemaal geen trailers, anderen zien ze liever dan de films zelf. Hoe dan ook is de trailer niet meer weg te denken uit de filmcultuur en een kunstvorm op zich geworden. Een duik in de geschiedenis.
Vimeo

Bruttezza
"Just like La dolce vita could be renamed "La dolce morte" ("Sweet Death"), so La grande bellezza could be re-titled "La grande bruttezza" ("The Great Ugliness")."
Senses of Cinema

Tweet
PERSBERICHT – HOLLYWOOD-VERFILMING LOENATIK, TE GEK! DOOR REGISSEUR WES ANDERSON http://www.a-film.nl/nieuws/8074/PERSBERICHT-~-HOLLYWOOD~VERFILMING-LOENATIK,-TE-GEK!-DOOR-REGISSEUR-WES-ANDERSON

— Bij A-Film is het morgen ook 1 april

Erik Schumacher