Links – 30 juni 2013

  • Datum 30-06-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Tommy Wiseau in The Room (2003)

Hoe The Room een cultstatus bereikte als slechtste film aller tijden, Cinema Scope over Cannes, een kleine geschiedenis van de aspect ratio, de kunst van de trailer, emails van Kirsten Dunst, Lena Dunham en Miranda July en het berouw van Jim Carrey.

Zeldzaam slecht 1
Het is deze maand precies tien jaar geleden dat The Room voor het eerst werd vertoond. Vulture reconstrueert hoe de film, volgens fans met afstand de slechtste aller tijden, in een decennium een absolute cultstatus bereikte.
Vulture

Zeldzaam slecht 2
In het nieuwe nummer van Cinema Scope wordt nog eens uitgebreid teruggeblikt op het afgelopen filmfestival van Cannes. "Before the vitriol begins, let me be clear about one thing: Yes, I thought this was the worst Cannes I have ever been to," schrijft Mark Peranson in het hoofdartikel.
Cinema Scope

Beeldverhouding
Van Thomas Edisons 4:3 via de breedbeeldoorlog van de jaren vijftig naar het televisie-compromis van 16:9. Een kleine geschiedenis van de aspect ratio.
FilmmakerIQ

De kunst van de trailer
Dankzij het internet zijn filmtrailers populairder dan ooit. Underwire wijdt een special aan het fenomeen, met een geschiedenisles, een interview met een meester-trailermaker, de anatomie van een moderne trailercampagne, de beste trailers ooit en een ode aan de fan-made trailer.
Underwire

Post
Emails ontvangen van Kirsten Dunst en Lena Dunham? Het kan als je je inschrijft voor We Think Alone, een nieuw project van regisseuse en kunstenares Miranda July (Me and You and Everyone We Know).
We Think Alone

Tweet
I did Kickass a month b4 Sandy Hook and now in all good conscience I cannot support that level of violence. My apologies to e

I meant to say my apologies to others involve with the film. I am not ashamed of it but recent events have caused a change in my heart.

Jim Carrey distantieert zich van het geweld in zijn nieuwe film Kick Ass 2, waarbij hij verwijst naar de schietpartij op de Sandy Hook Elementary School van 14 december 2012

Erik Schumacher