Links – 29 april 2013

  • Datum 29-04-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Christopher Plummer lijkt de bui al te zien hangen op de set van The New World

Weggeknipte acteurs vervloeken Terrence Malick, Ate de Jong hekelt ‘bloeddorstige’ filmpers, Hollywood frustreert hitmachine, Noah Baumbach koestert Greta Gerwig, Daniel Day-Lewis zet een overtuigende Barack Obama neer en Zach Braff overdrijft de autonomie van crowdfunding.

Weggeknipt
"He cut my part to shit", aldus een verbitterde Christopher Plummer. IndieWire verzamelde de reacties van de vele steracteurs die hun werk niet of amper terugzagen in de eindmontage van een Terrence Malick-film.
IndieWire

Bloeddorstig
Regisseur Ate de Jong kreeg met zijn laatste film Het Bombardement geen goede kritieken van de pers. In een essay opent hij het vuur op de ‘roedel bloeddorstige filmcritici’ in Nederland. Filmkrant-hoofdredacteur Dana Linssen geeft geblinddoekt repliek.
DDG Gazet

M83
Anthony Gonzales scoorde als M83 een wereldwijde dansvloerhit met het nummer Midnight City. Dat leidde tot de kans waar hij al jaren op wachtte: hij mocht muziek componeren voor Tom Cruise-spektakel Oblivion. Of het beviel? "Hollywood kind of sucks the life out of you very quickly," zegt hij nu het werk klaar is.
Pitchfork

Koningskoppel
The New Yorker
pakt uit met een dubbelportret van regisseur Noah Baumbach en actrice en scenariste Greta Gerwig, het nieuwe koningskoppel van de Amerikaanse onafhankelijke film. Hun gezamenlijke film Frances Ha, deze zomer in de Nederlandse bioscoop, is nog maar het begin.
The New Yorker

Transformatie
Een primeur tijdens het correspondentendiner van het Witte Huis. Na Lincoln maakt Steven Spielberg een nieuwe presidentiële biopic. Opnieuw is de hoofdrol voor Daniel Day-Lewis, en opnieuw is de transformatie verbluffend. Wanneer Obama in de bioscoop komt, is nog niet bekend.
YouTube

Tweet
"I get to only cast the actors I think are perfect," says Zach Braff, in a Kickstarter that offers a speaking role to anybody for $10,000.

Luke Buckmaster

Erik Schumacher