Links – 20 november 2012

  • Datum 20-11-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Het krantenknipsel van Michael Uslan

Het krantenknipsel dat de moderne Batmanfilms mogelijk maakte, Leos Carax over F.W. Murnau en YouTube, rondkijken in een handelshuis in nepproducten, David Bordwell over found footage-horror, het extreem authentieke geluidsontwerp van Spielbergs Lincoln en de lollige dubbelganger van Michael Haneke.

Tipp-Ex
Producent Michael Uslan is de drijvende kracht achter alle moderne Batman-films, beginnende met Tim Burtons Batman (1989). Aanvankelijk had hij grote moeite om Hollywood geïnteresseerd te krijgen in de als campy bekend staande stripheld. Dat veranderde toen hij een krantenfoto van Jack Nicholson in The Shining met Tipp-Ex bewerkte. Op het originele knipsel kan nu geboden worden.
Comic Connect

God
"If you see a man walking in an F.W. Murnau film and the camera is following him, you feel like he is being watched by a god. If a kid does the same shot today and shows it on YouTube, you don’t have this feeling at all." Leos Carax (Holy Motors) over filmmaken in de eenentwintigste eeuw.
Frieze

Nep
Als het in een film niet uitkomt om een product van een bestaand merk te gebruiken, moet er een merk uitgevonden worden. Independent Studio Services specialiseert zich in de creatie van alles wat je in de winkel vindt, maar dan anders.
Co.Create

Beperkingen
Filmprofessor David Bordwell heeft weer eens beet met zijn scherpe oog voor de grensverleggende aspecten van commerciële cinema. Hij laat zien hoe de inherente beperkingen van found footage-horror filmmakers dwingen om te experimenteren met de conventies van subjectieve en objectieve cameravoering.
David Bordwell

Heilig
Natuurlijk had Ben Burtt, geluidsontwerper van Steven Spielbergs Lincoln, gewoon het klokje van zijn grootvader erbij kunnen pakken om het geluid van een tikkend horloge te vangen. Maar er is iets heiligs aan een film over Abraham Lincoln, vindt hij. Burtt kreeg de medewerkers van het Smithsionian zo ver om een origineel horloge van de president voor het eerst in anderhalve eeuw op te winden.
Washington Post

Tweet
funny games was funnier b4 they made me cast non-cats in it lol

— O jee, zelfs Michael Haneke heeft nu een parodie-account.

Erik Schumacher