Links – 19 juni 2012

  • Datum 19-06-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

La noche de enfrente

Notities van Raúl Ruiz, geluiden van Darren Aronofsky, marketingstrategieën van Merly Streep, verstoppertje met Terrence Malick, gratis films van Troma en lachen met Woody Allen junior.

Ruiz
La noche de enfrente, de laatste film van de vorig jaar overleden Chileense regisseur Raúl Ruiz, ging in Cannes in première in het programma La Quinzaine des Réalisateurs. Slechts drie films scoorden hoger in de ApichatPoll. Notebook heeft de director’s statement, met een in memoriam door producent François Margolin.
MUBI Notebook

Aronofsky
Kraak, zucht, scheur, tik, loei. Geluiden zijn belangrijk in de films van regisseur Darren Aronofsky (Black Swan). Een fan maakte een montage van een minuut van de Sounds of Aronofsky.
Vimeo

Streep
Zijn filmstudio’s soms niet geïnteresseerd in geld verdienen? Meryl Streep vroeg het zich af in haar toespraak bij de Women in Film Crystal and Lucy Awards in Beverly Hills. Het lijkt een absurde vraag, maar volgens Streep laten studio’s toch echt bakken met geld liggen. Dat komt, zegt ze, omdat ze geen oog hebben voor de behoeftes van vrouwelijke bioscoopbezoekers.
LA Times

Malick
Terrence Malick mijdt de pers als de pest. Een paparazzo kreeg de regisseur van The Tree of Life toch voor zijn camera — alleen had hij het zelf niet door. Alle vragen waren voor tafelgenoot Benicio del Toro, die er een spelletje van maakte om de camera in de richting van de wegduikende Malick te houden.
The Guardian

Troma
Niet alleen de Nederlandse distributeur A-Film gooit hele films gratis op YouTube. Ook de legendarische B-filmmaatschappij Troma Entertainment probeert op die manier de interesse in oude titels warm te houden. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen met films als Fertilize the Blaspheming Bombshell!, Star Worms II: Attack of the Pleasure Pods en Decampitated.
YouTube

Tweet
Happy father’s day — or as they call it in my family, happy brother-in-law’s day.
Ronan Farrow, zoon van Mia Farrow en Woody Allen

Erik Schumacher