Links – 16 november 2012

  • Datum 16-11-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Star Wars VII volgens Wes Anderson volgens Conan O’Brien

Star Wars VII door Wes Anderson, de strijd om uw handtekening, wiskundig bewijs voor het belang van de editor, filmfabriek Hollywood in 29 stappen, verwarring rondom Morgan Spurlock en Ben Affleck is toch ok.

Auditiebanden
Sinds het nieuws dat er een zevende Star Wars-film komt, draait de digitale geruchtenmolen overuren. De belangrijkste vraag: wie mag de regie voeren? Conan O’Brien zette zijn fantasie aan het werk en presenteerde in zijn talkshow de auditiebanden van Wes Anderson, Todd Philips, Michael Moore, Woody Allen, Kevin Smith en — ra ra ra — een Nederlandse regisseur.
The Bubble

Petities
Om uw handtekening wordt gevochten in de Nederlandse filmwereld. Gaat hij naar de petitie om de bezuinigingen op het Mediafonds terug te draaien? Of naar de petitie voor overheidssteun aan Cineco? Of waarom niet allebei, als u toch aan het actievoeren bent?
Mediafonds moet blijven / Red analoge film

Eureka
Het nieuwe nummer van Bright Lights Film Journal staat online. Graham Daseler schreef een lofzang op de editor, wiens rol vaak onderbelicht blijft. Daseler daagt de lezer uit: hoeveel editors kun u uit uw hoofd opsommen? Precies. En dat terwijl de formule C = (e x n!) – 1 het wiskundige bewijs levert dat een film echt pas ontstaat in de montage.
Bright Lights Film Journal

Ganzenbord
Hoe krijg je in Hollywood een film gemaakt? Regisseur James Marshton (Maria Full of Grace) vat het proces vilein samen in een schematisch ganzenbordspel met 29 ‘simpele stappen’.
Planet Money

Incredible opportunity
Regisseur Morgan Spurlock werd bekend met documentaires als Super Size Me en The Greatest Movie Ever Sold, waarin hij fenomenen als marketing en consumptiecultuur kritisch belichtte. Zijn nieuwste stap wekt daarom verbazing. Spurlock gaat een 3D-concertfilm regisseren voor de Britse boyband One Direction. Waar is de twist? Is die er wel? "This is an incredible opportunity and an amazing moment in time for the band," had Spurlock er zelf over te zeggen.
The Guardian

Tweet
Nu Ben Affleck ok is zoek ik dus iets of iemand nieuw om tegenaan te schoppen. Iemand een idee?

Kees van Nieuwkerk

Erik Schumacher