Links – 16 december 2012

  • Datum 16-12-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De handtekening van Saul Bass onder een brief aan Stanley Kubrick

De handtekening van Saul Bass, Kathryn Bigelow beschuldigd van goedpraten marteling, Amour in de nabeschouwing, Lana Wachowski laat zich van een spraakzame kant zien, Joaquin Phoenix niet en Dick Maas denkt aan België.

Lolbroek
In een verzameling afgekeurde posterontwerpen van The Shining is de leukste vondst dat de legendarische filmgraficus Saul Bass zijn brieven ondertekende met een stempel van een baars (in het Engels: bass) met zijn eigen gezicht.
The Fox is Black

Marteling
Zero Dark Thirty
, de film van Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) over de jacht op Osama Bin Laden, is in Amerika voor de release al onderwerp van nationaal debat. Journaliste en War on terror-specialiste Jane Mayer leidt het koor van critici: Bigelow zou de marteling van verdachten door CIA-agenten goedpraten.
The New Yorker

Amour
Filmwetenschapper Roy Grundmann publiceert volgend jaar een boek over de films van Michael Haneke op het kruispunt van modernisme en postmodernisme. Voor het nieuwe nummer van Senses of Cinema schreef hij een uitvoerige bespreking van Haneke’s Amour — bedoeld voor wie de film al zag.
Senses of Cinema

Larry/Lana
Regisseuse Lana Wachowski (The MatrixCloud Atlas) praat niet graag in het openbaar, en al helemaal niet over haar keuze om niet langer de naam Larry te dragen. Bij de uitreiking van de Human Rights Campaign Visibility Award maakte ze een uitzondering met een ontroerende toespraak.
YouTube

Geen zin
Joaquin Phoenix (Walk the Line) liet zich door Paul Thomas Anderson verleiden om voor het eerst in vier jaar een rol in een film te accepteren. Bij de promotie voor The Master moet hij er weer aan geloven: interviews geven. Het is wel het laatste waar hij zin in heeft. Het levert des te vermakelijkere interviews op.
The Guardian

Tweet
Tegen beter weten in maar weer eens een script aan het schrijven. Verfilmd brengt ie al gauw een paar ton op… voor de Belgische staatskas.

Dick Maas

Erik Schumacher