Links – 11 maart 2013

  • Datum 11-03-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

The Big Lebowski (1998) door de lens van Roger Deakins

Cinematograaf Roger Deakins over zijn methode, Park Chan-Wook over werken in Hollywood, aanschuiven bij Hitchcock en Truffaut, op reis door de geschiedenis van de animatiefilm, mediteren voor de wereldvrede met David Lynch en de ontmaskering van Michael Haneke’s dubbelganger.

Deakins
Cinematograaf Roger Deakins is vooral bekend van zijn hechte samenwerking met Joel en Ethan Coen, maar schoot ook The Shawshank RedemptionThe Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford en Skyfall. Een interview aan de hand van tien shots.
Vulture

Systeem
Park Chan-Wook (Oldboy) maakt met Stoker zijn Hollywood-debuut. The Guardian sprak hem over werken binnen het systeem. Hij put steun uit zijn levensmotto: "Maakt niet uit!"
The Guardian

Hitchcock-Truffaut
Integraal online te beluisteren: originele opnames van de beroemde interviews van François Truffaut met Alfred Hitchcock.
Les entretiens Hitchcock-Truffaut

Animatiegeschiedenis
"The big change was in the performativity of 1920s and 1930s cartoons." Op reis door de geschiedenis van de animatiefilm met professor Donald Crafton.
Deel 1, deel 2, deel 3, deel 4

Wereldvrede
En waar is David Lynch ondertussen eigenlijk mee bezig? Hij werkt aan de wereldvrede, die door meditatie bereikt moet worden. Filmen lijkt geen prioriteit meer.
The New York Times

Tweet
The lols are over. I’ve been behind the @Michael_Haneke Twitter account. Surreal story in today’s Observer: http://www.guardian.co.uk/film/2013/mar/10/trailer-trash-michael-haneke-twitter

Benjamin Lee

Erik Schumacher