Instinct ge­no­mi­neerd voor Euro­pean Dis­covery 2020 – Prix Fipresci

Instinct

Instinct van Halina Reijn behoort tot de zes debuutfilms die genomineerd zijn voor de European Discovery 2020 – Prix Fipresci. De winnaar wordt op 12 december bekend gemaakt als onderdeel van het gala van de European Film Awards. De genomineerden zijn voorgedragen door een commissie van EFA-bestuursleden en drie vertegenwoordigers van de Fipresci, de Internationale Federatie van Filmcritici.

Naast Instinct zijn genomineerd: Full Moon van Nermin Hamzagic, Gagarine van Fanny Liatard en Jérémy Trouilh, Isaac van Jurgis Matulevičius, Jumbo van Zoé Wittock en Sole van Carlo Sironi.

Instinct werd in 2019 geselecteerd voor het filmfestival van Toronto. De film over een gevangenistherapeut (Carice van Houten) die in de ban raakt van een charismatische tbs-er (Marwan Kenzari) werd ook ingestuurd voor de Oscars in 2019 maar wist niet door te dringen tot de shortlist. Tijdens de net afgeronde editie van het Nederlands Film Festival maakte Instinct kans op drie Gouden Kalveren maar werd geen enkele nominatie verzilverd.