Heleen Rouw nieuwe algemeen directeur Cinekid

Heleen Rouw

Heleen Rouw, momenteel Commercieel en Inhoudelijk Manager van dierentuin Artis, wordt vanaf 1 januari 2020 de nieuwe algemeen directeur van Cinekid. Zij volgt Mark Termeer op, die vanaf mei 2019 optreedt als interim-directeur nadat Floor van Spaendonck was opgestapt.

Heleen Rouw is dan weliswaar de laatste vijf jaar verbonden geweest aan een dierentuin, haar roots liggen in de filmwereld. Ze was marketing director bij onder andere filmdistributeur Warner Bros en associate producer van The Discovery of Heaven. Als strategisch manager begeleidde ze onder meer de herpositionering van de fusie-omroep AVROTROS.

Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld. Het wordt jaarlijks in de herfstvakantie gehouden op het Westergasterrein in Amsterdam. Daarnaast worden film- en televisieproducties vertoond op bijna veertig locaties door het hele land. Het festival omvat ook een MediaLab voor nieuwe vormen van storytelling, het Cinekid for Professionals-programma en Cinekid Inclusief, dat met een scholenprogramma een zo divers mogelijk publiek probeert te bereiken.