Goodbye Stranger boeg­beeld van Kijk Ons 2023

Goodbye Stranger

Zaterdag gaat Kijk Ons weer van start. De landelijke campagne om de Nederlandse artistieke film te promoten, duurt tot 23 april. In de spotlight dit jaar: Goodbye Stranger, het speelfilmdebuut van Aaron Rookus.

In Goodbye Stranger maken we kennis met Paul, een jonge ‘playlist curator’ die het allemaal goed voor elkaar heeft. Schitterend appartement, mooie vriendin, net een stevige promotie binnen gehengeld. Maar als die promotie op losse schroeven komt te staan, slaat de twijfel toe. Tijdens een zwerftocht door zomers Amsterdam overdenkt Paul zijn leven tot nu toe en wat hij er eigenlijk mee wil.

Goodbye Stranger is het speelfilmdebuut van Aaron Rookus. De regisseur maakte tot nu toe furore met korte films die het goed deden op festivals. In 2014 was hij met Wednesday de overtuigende winnaar van diverse prijzen tijdens de allereerste Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Goodbye Stranger ging tijdens IFFR 2023 in première en draait vanaf 20 april in filmtheaters.

Dit is de vierde editie van Kijk Ons, dat in 2020 werd opgericht als opvolger van de Nederlandse Filmnacht. Kijk Ons is een initiatief van het Nederlands Film Theateroverleg, Filmfonds, Eye Filmmuseum, Nederlands Film Festival, Filmkrant en de Nederlandse filmtheaters. Aan deze editie doen mee: Amphion, Chassé Cinema, Concordia, De Fabriek, De Lieve Vrouw, Filmhuis Alkmaar, Filmhuis Bussum, Filmhuis Den Haag, Filmhuis Lumen, Filmtheater Hilversum, Focus Filmtheater, Gigant, Hoogt on Tour, LantarenVenster, Lumière, LUX Nijmegen, Natlab, MIMIK, Rialto, Schuur en Slieker Film.