Go Short dit jaar als vier weken durend online festival

Prince Jordan, onderdeel van de European Competition

De twaalfde editie van Go Short zou afgelopen woensdag van start zijn gegaan maar kon door de crisis niet doorgaan. Het kortefilmfestival in Nijmegen komt nu met een online alternatief. Vanaf 15 april wordt het programma vier weken lang aangeboden via een eigen streamingplatform.

Bijna de helft van de 327 films die voor het festival geselecteerd waren, zal te zien zijn. Met uitzondering van de VR-selectie vinden alle officiële competities doorgang, inclusief prijsuitreiking. Ook worden het hele In Focus- en Current Issues-programma vertoond.

“We vinden het belangrijk om juist in deze tijd een kwaliteitsplatform te blijven bieden voor jong talent en hen te ondersteunen waar het kan” aldus directeur Kirsten Ruber in een persbericht. “Met Go Short Online eren we niet alleen de filmselectie en curatie van 2020, waar de organisatie een jaar lang aan werkte, maar houden we ook de internationale opstap voor makers naar de belangrijke filmprijzen zoals de Oscars in stand. Daarnaast verstevigen we onze internationale infrastructuur voor distributie van korte films en bieden we het publiek een festivalervaring thuis.”

Go Short is een internationaal belangrijk festival voor korte films. Normaliter trekt het evenement in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers en 650 filmprofessionals. Naast de online editie blijft Go Short betrokken bij internationaal gedragen platform My Darling Quarantine, waarvan de opbrengsten gaan naar Artsen zonder Grenzen en getroffen kunstenaars.