Online filmfestival zamelt geld in voor coronabestrijding

Afgelopen maandag is My Darling Quarantine begonnen, een nieuw online filmfestival dat donaties ophaalt voor de strijd tegen het coronavirus. Programmeurs van onder andere Cannes, Berlijn, Venetië en Locarno stellen films beschikbaar. Go Short heeft zich als eerste Nederlandse deelnemer aangesloten.

My Darling Quarantine Short Film Festival, zoals het initiatief voluit heet, is opgezet als reactie op de hausse aan uitgestelde en afgelaste festivals. Elke week, van maandag tot en met zondag, wordt er een gratis programma van zeven korte films gepresenteerd. De keuze van deze week varieert van het Albanese Bon Appetit tot The Day the Beans Ran Out uit IJsland. De films zijn te zien via de site Talking Shorts.

Bezoekers worden gevraagd te doneren. Vijftig procent van de giften gaat naar Artsen Zonder Grenzen. De andere helft gaat naar een goed doel, bij voorkeur culturele instellingen die onevenredig hard zijn geraakt door de coronacrisis. Het festival gaat door tot de huidige situatie verandert.