Na Freddie en Elton nu Madonna en Boy

  • Datum 20-06-2019
  • Auteur Edo Dijksterhuis
  • Categorieēn Nieuws
  • Deel dit artikel

Het tijdperk van de superheldenfilms is teneinde en het is tijd voor iets nieuws: rocksterren en popiconen. Het succes van Bohemian Rhapsody en Rocketman lijken een nieuwe trend in te leiden. De maker van beide films, Dexter Fletcher, zegt plannen te hebben voor een biopic over Madonna. Ook Boy George is onderwerp van een film.

“Als ik nog een film over een icoon zou kunnen maken, dan kies ik haar”, zei Dexter Fletcher in een recent interview over Madonna. De ‘material girl’ heeft zich nog niet publiekelijk uitgelaten over dit plan om haar leven te verfilmen maar Fletcher hoopt op goedkeuring. Het zou Madame X, die niet al te best voor de dag kwam bij het Eurovisie Songfestival, een lang gewenste hit kunnen opleveren. Fletchers Bohemian Rhapsody was wereldwijd een succes – in Nederland zelfs de best bezochte film van 2018 – en Rocketman is al even populair.

Ook Boy George, van de jaren tachtigband Culture Club, krijgt een tweede leven op het filmscherm. De Amerikaanse filmmaatschappij MGM zegt te werken aan een biopic over de zanger van Karma Chameleon. Script en regie zijn in handen van Sacha Gervasi (My Dinner with Herve). Voor de hoofdrol wordt de naam van Sophie Turner, bekend van Game of Thrones, genoemd. Boy George noemde dat “een van de meest interessante opties die ik tot nu toe heb gehoord”.