Film by the Sea opent met Nin­ja­baby en sluit met The Duke

Ninjababy

Na een crisiseditie vorig jaar maakt Film by the Sea zich op voor weer een ‘normaal’ festival. Op 10 september gaat het festival in Vlissingen van start met Ninjababy van de Noorse filmmaker Yngvild Sve Flikke. Acht dagen later wordt het evenement afgesloten met The Duke van Roger Michell.

De 23ste editie van Film by the Sea vindt plaats in CineCity in Vlissingen, met satellietprogramma’s door heel Zeeland. “We volgen het bioscoopprotocol”, zegt festivaldirecteur Jan Doense over het coronaproof maken van voorstellingen. “Dat betekent dat we de 1,5 meterregel in acht nemen en verder een relatief ‘normaal’ festival kunnen draaien.”

Openingsfilm Ninjababy gaat over de 23-jarige Rakel die zwanger is maar niet weet van wie en eigenlijk ook niet weet of ze wel toe is aan een kind. Regisseur Flikke werkte nauw samen met Inga H. Saetre, de schrijver/tekenaar van de graphic novel die diende als basis voor de film. Ninjababy combineert live action en animatie, en kreeg daar tijdens de Berlinale een speciale vermelding voor van de Generation 14 Plus jongerenjury.

The Duke vertelt het verhaal van een Londense taxichauffeur die een kostbaar schilderij van Goya weet te stelen uit de National Gallery. Het losgeld wil hij aanwenden voor een goed doel. De hoofdrollen worden vertolkt door Jim Broadbent (Moulin Rouge, The Iron Lady) en Helen Mirren (The Queen, The Good Liar).