Dutch Filmworks neemt distributie titels A-Film over

  • Datum 05-11-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

A Royal Night Out

Dutch Filmworks heeft een overeenkomst getekend met A-Film waarmee ze de distributie overneemt van het sinds vorige maand failliete bedrijf. Het gaat om dat deel van de catalogus waar nog rechten op zitten. Hoeveel titels dat zijn is niet duidelijk. Op korte termijn betekent het dat de Nederlandse uitbreng van Ithaca en A Royal Night Out is veiliggesteld.

Het aantal films dat A-Film in haar zestienjarige bestaan heeft uitgebracht loopt in de honderden. Maar op lang niet al die titels rusten nog rechten — zoals bijvoorbeeld de Lord of the Rings-cyclus. Dutch Filmworks gaat nu per titel kijken of en wat er geregeld moet worden met licentiehouders. Dit geldt bijvoorbeeld voor films die nog niet zijn uitgebracht via VOD.

Dutch Filmworks had eerder al Sneekweek in z’n geheel overgenomen (dus niet alleen de distributie). Daardoor kan de première, die over ruim twee maanden gepland staat, gewoon doorgaan. Ithaca — met Tom Hanks — en het historische drama A Royal Night Out stonden op de rol om binnenkort te worden uitgebracht. Hun aangepaste releasedatum is nog niet bekend.

Edo Dijksterhuis