Dune: Part Two over­treft nu al eerste deel

Dune: Part Two

Iets meer dan twee weken had Dune: Part Two ervoor nodig om het succes van zijn voorganger te overtreffen. De film heeft na zeventien dagen al meer opgebracht in de Nederlandse bioscopen dan deel 1. De wereldwijde omzet nadert al de half miljard dollar.

Het eerste Dune-deel leverde distributeur in 2021 een omzet van €5,7 miljoen op in Nederland. De teller voor deel 2 staat al op €6 miljoen. Wat bezoekers betreft blijft hij nog een beetje achter: 460.000 bezoekers versus 490.000 voor deel 1.

Internationaal doet Dune: Part Two het ook erg goed. Variety meldt dat de grens van een half miljard dollar hoogstwaarschijnlijk vandaag wordt geslecht. Het is daarmee de best presterende film van 2024. Alleen al in het openingsweekend werd voor $100 miljoen aan kaartjes verkocht.

Dat Dune: Part Two de resultaten van het eerste deel overtreft, is niet geheel onverwacht. Deel 1 werd immers uitgebracht in de coronaperiode en moest het doen met een hybride release, tegelijkertijd in de bioscoop en via HBO Max. Die strategie drukte de omzet, die op een totaal van $433 miljoen bleef steken.