Drie Nederlandse (co)producties naar San Sebastian

La Última Primavera

La última primavera is geselecteerd voor de 68ste editie van het San Sebastian International Film Festival, dat volgende week van start gaat. De Nederlandse debuutfilm van Isabel Lamberti draait mee in de New Directors-competitie voor eerste en tweede speelfilms. Daarnaast draaien er twee minoritaire coproducties.

Isabel Lamberti viel al op in 2014 toen ze tijdens Film by the Sea de PZC Juryprijs won met de korte documentaire Vuurrood. Ook La última primavera is gegrond in de werkelijkheid en gaat over de bestaande familie Gabarre Mendoza uit La Cañada Real, een sloppenwijk onder de rook van Madrid. Omdat hun buurt op de nominatie staat om gesloopt te worden, zijn de familieleden allemaal, bewust of onbewust, bezig een volgende fase in hun leven voor te bereiden.

Voor Offical Selection is Another Round van Thomas Vinterberg geselecteerd. Zijn film werd gecoproduceerd door Topkapi Films. The Mole Agent van Maite Alberdi, met productionele input van Volva Films, draait in de Perlak-sectie van het festival.