Na Bond ook uit­stel van The Batman en Dune-remake

The Batman

Warner Bros. is zijn releasekalender aan het herzien en dat heeft ernstige gevolgen voor de bioscoopbranche die zit te springen om blockbusters. Het uitstel van de release van No Time to Die heeft er al toe geleid dat Cineworld, de op één na grootste bioscoopketen ter wereld, tijdelijk haar theaters sluit. Nu schuift Warner Bros. ook de release van The Batman en Dune op de lange baan.

The Batman zou oorspronkelijk uitkomen op 1 oktober 2021. Daar is nu 4 maart 2022 van gemaakt. Als reden wordt vertraging van de opnames opgegeven. Titelrolvertolker Robert Pattison liep vorige maand corona op, meldt The Hollywood Reporter.

Ook Dune, dat vanaf 18 december te zien zou zijn, schuift door, waarschijnlijk naar oktober volgend jaar. Dune is het eerste deel uit een zesdelige sciencefictionserie over een man die de moordenaars van zijn vader bevecht. De roman uit 1965 van Frank Herbert was in 1984 al eens verfilmd door David Lynch. De remake komt voor rekening van Denis Villeneuve (Arrival).

En er zijn meer blockbusters die op de plank worden gehouden, meldt Variety. The Flash schuift van 3 juni 2022 naar 4 november 2022. Shazam 2 gaat van 4 november 2022 naar 2 juni 2023. Superheldenepos Black Adam (gepland voor december 2021) en de computerspeladaptatie Minecraft (gepland voor maart 2022) zijn helemaal van de releasekalender verwijderd.

Van een aantal titels is de uitbrengdatum echter onveranderd. Wonder Woman 1984 is vooralsnog nog steeds te zien vanaf kerst 2020 en ook Pixar-film Soul komt nog dit jaar uit. Een verrassing is The Matrix 4, met Keanu Reeves en Carrie-Ann Moss. Die film is eerder afgerond dan verwacht en de releasedatum is naar voren gehaald: van april 2022 naar december 2021.