Focus: Films uit alle windstreken in Rotterdam

Naissance des pieuvres

Roffa Mon Amour, de enthousiaste vertonersclub die zoveel van Roffa (Rotterdam) houdt, presenteert dit jaar ook weer een filmfestival in de openlucht.

Het Roffa Mon Amour Filmfestival, dat zich richt op films met actuele urgente thema’s uit alle werelddelen, wordt van 4 t/m 15 augustus gehouden op het terrein van kunstcentrum AVL Mundo. Op het programma staan zowel recente klassiekers als Céline Sciamma’s Naissance des pieuvres (Water Lillies) en Tsai Ming-liangs Rebels of the Neon God, als films die zelden of nooit eerder in Nederlands te zien waren.

Het festival vertoont films in vier categorieën. In ‘New Makers’ zijn films te zien van filmmakers die nog niet meer dan één of twee films hebben gemaakt. ‘Same Same but Different’ bevat films van nieuwe makers die zich hebben laten inspireren door bestaande films. In ‘Colourful Shades of Black’ zijn films te zien over de levens van Afro-Amerikanen. En ‘Lazy Sunday Classics’ ten slotte bevat klassiekers die je ooit in je leven gezien moet hebben.


Roffa Mon Amour | 4-15 augustus, AVL Mundo, Rotterdam