Focus: Opwarmen voor openluchtfestivals

À l’abordage

Als aanloopje naar hun nieuwe edities in augustus vertonen zowel het Rotterdamse openluchtfilmfestival Roffa Mon Amour als Pluk de Nacht in Amsterdam de komende weken kleine opwarm-programma’s.

Roffa Mon Amour, de enthousiaste vertonersclub die zoveel van Roffa (Rotterdam) houdt, vertoont in juli drie films op het terras van de aan de Maas geleden beach-bar Maaskantine. Op 15 juli Poetic Justice, een romantisch drama van John Singleton uit 1993 met Janet Jackson en Tupac Shakur. Op 16 juli Spring Breakers (2012), het energieke, ironische drama van Harmony Korine over vier tienermeiden op een zwaar uit de hand lopend vakantietripje. En op 17 juli Clueless, Amy Heckerlings klassieke tienersatire uit 1995.

Ook terug van een jaar weggeweest is het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht, in augustus op het Stenen Hoofd aan het IJ in Amsterdam en een nader bekend te maken locatie in Utrecht, met edgy films die niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Wie niet kan wachten, kan als opwarmertje in het weekend van 9 t/m 11 juli alvast terecht in Zaandam. Op het Hembrugterrein bouwt Pluk de Nacht een loods om tot een met strandstoelen gevulde filmzaal. Te zien zijn drie films: O Beautiful Night (Xavier Böhm), Brothers’ Nest (Clayton Jacobson) en À l’abordage (Guillaume Brac).


Pluk de Nacht | 9 t/m 11 juli, Hembrugterrein, Zaandam
Roffa Mon Amour | 15 t/m 17 juli, Maaskantine, Rotterdam