Focus: Dag van de korte film

Human Nature

Kortste dag dus korte films, is de gedachte achter de Dag van de korte film op 21 december. Bijna dertig filmhuizen vertonen vijf korte films van eigen bodem. Voor kinderen is er programma met negen internationale films.

Hoe kijkt een dier tegen mensen aan? In de twee minuten durende stop-motion animatiefilm Human Nature (2019) draait animator Sverre Frederiksen de rollen om en gaat een dier met zijn huismens naar een mensenarts.

In het Gouden Kalf-winnende En route (Marit Weerheijm, 2019) stelt een kind het geduld van haar vader danig op de proef met haar vertragingstactieken. Over een vader en zijn kind gaat het ook in Vader (Isabel Lamberti, 2019). In de documentaire ondernemen een vader en zijn volwassen zoon, die elkaar zes jaar niet hebben gezien, een roadtrip. De animatie Mind My Mind (Floor Adams, 2019) toont het ingewikkelde leven van iemand met Asperger: een date vinden is lastig als je geobsedeerd bent door modelvliegtuigjes. In The Walking Fish (Thessa Meijer, 2018) verandert een amfibievis die de mensenwereld wil ontdekken in een jonge vrouw. Fijn, maar er doemen bij haar direct nieuwe verlangens op. Zal ze ooit tevreden zijn met zichzelf?

Er is ook een 45 minuten durend kinderprogramma, met negen realistische of sprookjesachtige korte films uit Engeland, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Nederland, Litouwen, Portugal en Ierland.


dagvandekortefilm.nl