Links

Body Heat (1981), een van de sleutelfilms van de Cocaine Noir

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? Een verkenning van de duistere excessen van de Cocaine Noir, Quentin Tarantino over zijn debuutroman en Matthew McConaughey als tifosi-leider.

Cocaine Noir
Als je een lijn trekt tussen de neo-noirs uit de jaren 70 en de erotische thrillers van de jaren 90 stuit je op een groep films waar nog niet echt een overkoepelende naam voor is. Jessica Ritchey doet een suggestie: Cocaine Noir.
RogerEbert.com

Roman
In een ruim drie uur durende aflevering van de Pure Cinema Podcast babbelt Quentin Tarantino onder meer over zijn eerste roman, die deze zomer verschijnt: een “complete rethinking” van Once Upon a Time… in Hollywood. Wie vooral daar benieuwd naar is en de rest wel gelooft, kan terecht bij IndieWire.
Pure Cinema Podcast

Filmposters
Een kennismaking met Brian Hung, de ontwerper achter de geweldige Amerikaanse posters voor de films van Hong Sang-soo.
MUBI Notebook

Voetbal
In de VS worden regelmatig nieuwe voetbalclubs opgericht, die uit het niets een eigen supporterscultuur moeten kweken. Het lijkt nogal te helpen als een van de clubeigenaren Matthew McConaughey heet en voor thuiswedstrijden in een groen pak met een trommel het veld betreedt.
YouTube

Basketbal
Wellicht zien we Naomi Kawase binnenkort met een vuvuzela of een fakkel, want de regisseur van films als Still the Water is aangesteld als voorzitter van de hoogste Japanse basketbalcompetitie voor vrouwen.
Archy Sport