Links

Dead Ringers

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: de kostuums van Denise Cronenberg; achter de schermen bij de onmogelijke productie van Wendy; de eerste internetfilms uit Hollywood; Cheryl Dunye over The Watermelon Woman; David Lynch over een klein beestje; en een blockbuster-remake door Nigeriaanse kinderen.

De Cronenberg-look
Herinneringen aan de onlangs overleden kostuumontwerper Denise Cronenberg, een niet weg te denken factor in de films van haar broer David.
The Globe and Mail

Onmogelijk
Bill en Turner Ross maakten een making-of-documentaire over de ‘onmogelijke’ productie van Benh Zeitlins gekraakte Wendy. Die mochten ze van de studio niet uitbrengen, maar als je ze een DM stuurt, krijg je een linkje.
The Talkhouse

Internet
25 jaar geleden kwam de eerste Internet Explorer op de markt en probeerde Hollywood met techfilms in te spelen op de cyberspace-hype. Het leverde een kleurrijke verzameling flops op.
CNET

Klassieker
The Watermelon Woman was in 1996 de eerste fictiefilm van een Afro-Amerikaanse lesbiënne die de Amerikaanse bioscoop haalde. Regisseuse Cheryl Dunye over de status van haar film als klassieker, over haar ervaringen met Harvey Weinstein en over Gone with the Wind.
Vanity Fair

Beestje
Een nieuwe korte film van David Lynch: The Story of a Small Bug.
YouTube

Tweet
We so much love this movie and we hope @chrishemsworth and @netflix sees this remake, pls retweet ?? pic.twitter.com/x47h9UV9Sz
Ikorodu Bois