Links

  • Datum 25-11-2018
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: de filmische dans van de dood; Paul Thomas Anderson in gesprek met Barry Jenkins; de allereerste Frankenstein-film; de iconische titelsequenties van Pablo Ferro; de inrichting van de Markos-dansschool in Suspiria; en Duncan Jones over Nicolas Roeg.

Dodendans
Dans is in film vaak een uitdrukking van plezier – maar soms ook helemaal niet. Een video-essay over de dans van de verwarring, de vernedering en de dood.
MUBI Notebook

Anderson vs Jenkins
Podcast: Paul Thomas Anderson in gesprek met Barry Jenkins over zijn James Baldwin-verfilming If Beale Street Could Talk.
SoundCloud

Frankenstein
Het Amerikaanse Library of Congress restaureerde de allereerste Frankenstein-film, uit 1910 – lang een van de meestgezochte verloren films, nu gratis online te bekijken.
Library of Congress

Titel-legende
Deze week overleed Pablo Ferro, de ontwerper achter de iconische titelsequenties van Dr. Strangelove tot Beetlejuice. In 2014 keek hij met Art of the Title terug op zijn oeuvre.
Art of the Title

Suspiria
Een interview met production designer Inbal Weinberg over haar inrichting van de Markos-dansschool in Luca Guadagnino’s Suspiria, waarvoor ze meer uit haar familiegeschiedenis putte dan uit de originele film.
The Spaces

Tweet
Just heard another great storyteller, the inimitable Nicolas Roeg left us today. What an incredible body of work he’s left us with!
All my love to his family.
Thank you for making so many brave choices, & giving this strange little lad in pajamas an ongoing love of filmmaking. pic.twitter.com/QVg2znq3Rs
Duncan Jones