Links

Uitgelaten nonnen in Ken Russels The Devils (1971)

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? Een duik in de nunsploitation, Dolly Parton door de lens van Harmony Korine en de rol van apen in science-fiction.

Nonnen
Voor wie na Benedetta de smaak te pakken heeft gekregen, neemt Madelyn Sutton een diepe duik in het genre van de nunsploitation.
MUBI Notebook

Video-essays
David Fincher brengt het video-essay-als-filmkritiek naar de mainstream met VOIR, een nieuwe Netflix-serie in samenwerking met online filmcritici als Drew McWeeney en de makers van Every Frame a Painting. McWeeney vertelt wat we er alvast over mogen weten.
Formerly Dangerous

Plons
De vondst van een vijftig jaar oude filmrol op de bodem van de oceaan betekende voor Bill Morrison het beginpunt van zijn nieuwe film The Village Detective: A Song Cycle. Het materiaal geeft een ingang tot de geschiedenis die een in het water gevallen harde schijf nooit zal kunnen bieden, schrijft hij.
Talkhouse

Apen
Van King Kong tot Planet of the Apes: een lezing van Jim Endersby over hoe de mens science-fiction-apen gebruikt om zichzelf te definiëren.
Crowdcast (even inloggen om terug te kijken)

Dolly P par Harmony K
Dolly Parton stapte in de wereld van gelegenheidsfotograaf Harmony Korine.
W Magazine