Links

Elke Sommer in Boy, Did I Get a Wrong Number! (1966), een van de zoekresultaten als je “telephone” invoert bij Flim

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? Terug naar de bron van Pedro Almodóvars obsessie met telefoongesprekken, een zoekmachine die een filmbeeld vindt bij elk onderwerp en Thierry Fremaux over de aanstaande veranderingen in Cannes.

Zoek en vind
Een man op een bankje, een boze tijger, de Franse revolutie – naar wat voor beeld je ook op zoek bent, de nieuwe AI-zoekmachine van Flim vindt het voor je in een gigantische database van HD-stills uit de hele filmgeschiedenis.
Flim

Comeback
Festivaldirecteur Thierry Fremaux voelt zich “extatisch” dat hij straks de filmwereld weer mag verwelkomen in Cannes. In een gesprek over de aanstaande veranderingen op het festival laat hij weten dat hij thuis op de bank in ieder geval niet toegeeflijker is geworden tegenover de streamingdiensten. “De symbolische en concrete steun aan filmtheaters is nu crucialer dan ooit.”
Variety

Telefoon
Over de telefoon – uiteraard – vertellen Tilda Swinton en Pedro Almodóvar over The Human Voice. Hun korte film is een moderne bewerking van Jean Cocteaus La voix humaine, de monoloog die Almodóvar inspireerde om de ultieme telefoonfilmer te worden.
The Guardian

Auteurs
Een bezoek aan het imagineNATIVE Film Festival in Toronto genas Girish Shambu van zijn overtuiging dat film in eerste plaats een auteursmedium is. De focus op auteurs doet geen recht aan de films van gemarginaliseerde groepen, schrijft hij.
Criterion

Buitenkansje
Ben je op zoek naar een optrekje voor je disfunctionele familie en heb je maandelijks twintigduizend dollar om stuk te slaan? Het huis uit The Royal Tenenbaums staat nu te huur.
StreetEasy