Links

Alien (1979)

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: een extreem ambitieuze schooltoneel-uitvoering van Alien; de afwijkende hersenactiviteit van method actors; een gesprek tussen Meryl Streep en Glenda Jackson; het beroerde monteerwerk van Bohemian Rhapsody; een speciale website over Stanley Kubrick; en de halsbrekende toeren van Mad Max: Fury Road.

Schooltoneel
De toneelclub van een Amerikaanse high school pakte bij een uitvoering van Alien uit op een manier waar zelfs Max Fischer uit Rushmore nog jaloers op zou zijn.
AV Club

Transformatie
Aanhangers van ‘method acting’ geven nogal eens hoog op van hun vermogen om volledig in hun personage te veranderen. Nieuw onderzoek wijst erop dat dat meer is dan opschepperij: acteurs blijken in staat om hun hersenactiviteit ingrijpend te veranderen.
Big Think

Streep vs Jackson
‘It’s so awful that we’re being recorded, because we could really tear the shit out of everyone.’ Een gesprek tussen acteerveteranen Meryl Streep en Glenda Jackson.
Interview Magazine

Slechtste montage
Toen Bohemian Rhapsody onlangs de Oscar voor beste montage won, werd dat met het nodige hoongelach ontvangen: volgens veel critici is het monteerwerk in die film juist uitzonderlijk beroerd. Een video-essay laat zien wat er mis is.
YouTube

Kubrick
Bij de negentigste verjaardag van Stanley Kubrick: een speciale website met een mooi vormgegeven overzicht van zijn leven en werk, inclusief veel foto’s van achter de schermen.
Kubrick Life

Tweet
Mad Max Fury Road without CGI is straight insane pic.twitter.com/4YWBlcQFni
Reconsidering Cinema