Links

Adepero Oduye in Pariah (2011)

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? Het gekleurde licht van Dee Rees, de pakken van Joanna Hogg en het oog voor detail van Sylvester Stallone.

Gekleurd licht
In het invloedrijke Pariah (2011) vertellen regisseur Dee Rees en cinematograaf Bradford Young een deel van het verhaal met het licht dat ze laten vallen op het gezicht van hoofdrolspeler Adepero Oduye. Een video-essay van Oswald Iten brengt de kleuren in kaart.
Vimeo

Goed pak
Joanna Hogg over de kracht van kleding in haar eigen leven en in The Souvenir I en II: hoe een pak van Yohji Yamamoto als een maliënkolder kan voelen in de confrontatie met kritische docenten en ambivalente ouders.
GQ

Boksen
In een kantoortje op Sunset Boulevard werkte Sylvester Stallone vorig jaar aan zijn director’s cut van Rocky IV. John Herzfeld volgde hem voor een making-of-documentaire: anderhalf uur lang Stallone aan het woord over de finesses van de boksfilm.
YouTube

80s sound
Masha Tupitsyn onderzoekt welk geluid een bepaald decennium maakt en stelt hiervoor collages samen van filmfragmenten waarbij niet het beeld, maar het geluid leidend is. Van haar ruim zes uur durende film over de jaren 80 deelt ze het gedeelte over tv, body horror en technologie.
Caligari

Zonnetje in huis
Optimisme, tederheid en romantiek – Paul Thomas Anderson gooit het met zijn nieuwe film Licorice Pizza eens over een andere boeg. In gesprek met Brent Lang probeert hij uit te vogelen wat er met hem aan de hand is.
Variety