Links

French Water

Wat was er deze week bij andere media online te lezen, zien en luisteren? Met nieuw werk van Jim Jarmusch, een feministisch sekssymbool avant la lettre en Game of Thrones-figuranten.

Jim Jarmusch
Sinds The Dead Don’t Die uit 2019 hebben we weinig van Jim Jarmusch vernomen. Tot deze week. Op YouTube verscheen de negen minuten durende film French Water, gemaakt in opdracht van modehuis Saint Laurent. Onder meer Julianne Moore, Charlotte Gainsbourg en Chloë Sevigny zijn te zien in deze stijloefening van een korte film.
YouTube

Mae West
Close Up
zond de documentaire Mae West: Dirty Blonde (2020) uit. Mae West (1893 – 1980) wordt gezien als een van Hollywoods eerste sekssymbolen. Maar West was zoveel meer dan dat. Voor haar doorbraak in de filmwereld stond ze al op Broadway met een uitgesproken feministisch en taboedoorbrekend repertoire.
NPO Start

Ari Emanuel
The New Yorker schreef een profiel over mediatycoon Ari Emanuel (de zakenman waarop het personage Ari Gold is gebaseerd in de serie Entourage). ‘Emanuel is bijna een karikatuur op een Hollywoodpersoonlijkheid: sluw, snel denkend, charmant en buitengewoon profaan.’
The New Yorker

Game of Thrones
Vulture blikt terug op de productie van Game of Thrones, en laat daarbij een aantal van de vele figuranten aan het woord die bij de HBO-hitserie betrokken waren.
Vulture