Links

Edie Sedgwick en Edie Sedgwick in Andy Warhols Outer and Inner Space (1966)

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? De vele filmpostergezichten van Jean-Paul Belmondo, een herwaardering van de films van Andy Warhol en Vertigo als bevreemdend computerspel.

Teamwork
Lana Wachowski, Tom Tykwer, David Mitchell en Aleksandar Hemon: geen gebrek aan personalities aan tafel bij het Internationales Literaturfestival Berlin, waar de vier een uur lang praatten over de kunst van het scenarioschrijven en het aanstaande vierde deel van The Matrix, waar ze alle vier aan meewerkten.
YouTube

Hypnotiserend
Toen The New York Times voor het eerst over de onlangs overleden Jean-Paul Belmondo schreef, was dat met de beroemde woorden “a hypnotically ugly new young man”. Adrien Curry brengt een selectie van de vele filmpostertekenaars die zich door die geweldige kop lieten hypnotiseren.
MUBI Notebook

Mix
Robert Aiki Aubrey Lowe, die de muziek van Candyman componeerde, maakte voor het Unsound Festival een zorvuldig opgebouwde mix van zijn eigen favoriete filmmuziek.
Soundcloud

Warhol
Als het over Andy Warhol gaat, gaat het vaak om zijn schilderijen en zeefdrukken en minder om zijn werk als filmmaker. Met een dossier roept Ultra Dogme op tot een herwaardering van zijn films, die net zo goed bestaande vormen op hun kop zetten.
Ultra Dogme

Vertigo
In het computerspel Alfred Hitchcock’s Vertigo is het helaas niet je missie om Judy voor de non te waarschuwen, blijkt uit de trailer. De uitdaging lijkt vooral te zijn om te doorgronden wat het spel in vredesnaam met de film te maken heeft.
YouTube