Links

  • Datum 18-11-2018
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: een nieuwe videoclip van David Lynch; Wes Anderson cureert een tentoonstelling; de research achter de art design van The Incredibles II; opnieuw kennismaken met Xavier Dolan; de horror-begindagen van Alfonso Cuarón; en Seth Rogen over Stan Lee.

Mieren en kaas
David Lynch regisseerde een videoclip – “…a short video featuring my friends the ants along with cheese, etc.” – voor zijn nieuwe release met Thought Gang, bestaande uit muziek die hij begin jaren negentig opnam en die in al zijn volgende werk terugkeerde.
Filmmaker Magazine

Curator
“We would get an email from Wes asking, ‘Do you have a list of green objects?'” Wes Anderson cureerde een tentoonstelling in het Weense Kunsthistorisches Museum.
Artnet

Research
Art director Josh Holtsclaw deelt de inspiratiebronnen voor de futuristische sixties-esthetiek van The Incredibles II, waaronder de experimentele animatie van Oskar Fischinger.
Josh Holtsclaw

Dolan
Xavier Dolan werd ooit onthaald als wonderkind, maar zijn meest recente films roepen verdeelde reacties op. Is dat omdat we op een verkeerde manier naar zijn werk kijken?
MUBI Notebook

Horrordebuut
Een duik in het vroegste werk van Alfonso Cuarón: een Stephen King-adaptatie voor de Mexicaanse televisie, eind jaren tachtig.
Vulture

Tweet
Thank you Stan Lee for making people who feel different realize they are special.
Seth Rogen