Links

The Death of David Cronenberg

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? David Cronenberg reflecteert op de dood, Julie Delpy reflecteert op het leven en Wes Anderson renoveert een trein.

Cronenberg
Toen David Cronenbergs vrouw Carolyn in 2017 overleed, voelde hij ook een stuk van zichzelf sterven. Over die ervaring maakte hij de korte film The Death of David Cronenberg.
YouTube

Delpy
“They don’t want free people because they don’t know what they’re going to do next.” In zijn Talk Easy-podcast ontvangt Sam Fragoso Julie Delpy, die reflecteert op een leven vol film.
Talk Easy

Hallo weer
Zes jaar na ‘Hello’ regisseert Xavier Dolan opnieuw een videoclip voor Adele waarvan de miljoenen views binnen een paar dagen al niet meer te tellen zijn. ‘Easy on Me’ speelt zich af in hetzelfde huis.
YouTube

Speciaal
Bong Joon-ho en Ryūsuke Hamaguchi namen op het Busan International Film Festival plaats voor een “special talk” van twee uur.
YouTube

Jongensdroom
Voor treinliefhebber Wes Anderson ging ongetwijfeld een jongensdroom in vervulling: hij mocht een Britse treincoupé uit de jaren vijftig renoveren. Wie er een paar honderd pond voor over heeft, kan een ritje boeken.
Belmond