Links

“The rabbi is busy.” Claudia Wilkens in A Serious Man (2009) van Joel en Ethan Coen

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: iedereen achter een bureau bij de gebroeders Coen; Werner Herzog over de Kardashians; de plotselinge muzikaliteit van Mary Steenburgen; de verborgen geschiedenis van vrouwen in Hollywood; de beste filmposters van de jaren tien; en Tom Hanks als recept tegen depressie.

Bureau
Eindelijk verzameld op één overzichtelijke website: alle bijrolacteurs die in een film van Joel en Ethan Coen achter een bureau zitten.
Every Character Actor Behind a Desk in a Coen Brothers Film

Keeping up
Dankzij een Disney+-serie maakt Werner Herzog als acteur zijn intrede in het Star Wars-universum. Hij had nog nooit van regisseur Jon Favreau gehoord of een Star Wars-film gezien, laat hij weten, maar dat wil niet zeggen dat hij niet bij probeert te blijven. “Do not underestimate the Kardashians.”
Variety

Narcose
Actrice Mary Steenburgen ontwaakte uit een narcose met het bizarre gevoel dat alles muziek was geworden. Ze begon liedjes te schrijven en geldt nu als favoriet voor de Oscar voor Best Song.
IndieWire

Uitgewist
“One of the stranger things about the history of moviemaking is that women have been there all along, periodically exercising real power behind the camera, yet their names and contributions keep disappearing.”
The New Yorker

Posters
Poster-kenner Adrien Curry verzamelde de tien allerbeste filmposters van de jaren tien. Nederland deelt in de prijzen.
MUBI Notebook

Tweet
I was going through a spell of depression—too much exposure to the misery of this world—when I started interviewing @tomhanks; I’m not anymore. Did you know that celebrity profiles can heal you? nytimes.com/2019/11/13/movies/tom-hanks…
Taffy Brodesser-Akner