Links

Universal profiteert van de heldere hemels. Bron: Twitter/Romain Revert

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: un film amical van Agnès Varda; hoe de Spaanse griep Hollywood voor altijd veranderde; filmmakers over hun favoriete filmtheaters; een podcast over filmcultuur in quarantaine; de zintuiglijke ervaringen van de moderne thuiskijker; en het Universal-logo eindelijk weer zichtbaar.

Varda
The American Cinematheque maakt de innemende miniatuur La petite histoire de Gwen la bretonne (2008) van Agnès Varda online beschikbaar – un film amical.
Youtube

Griep
De Spaanse griep veranderde in 1918 alles in Hollywood, vertelt historicus William Mann. Welke parallellen zijn er met de huidige corona-crisis?
Deadline

Droompaleizen
Weet je nog: bioscopen? In een nieuwe serie vraagt het British Film Institute filmmakers als Wanuri Kahiu en Céline Sciamma om herinneringen op te halen aan hun favoriete filmtheater.
BFI

Kijkvoer
De realiteit is dat we voorlopig thuis zitten. In een nieuwe podcast van Film Comment vertellen gerennommeerde filmliefhebbers wat ze op de bank zitten te kijken en filosoferen ze over de nabije en verre toekomst van film.
At Home

Thuisbioscoop
Cartoonist Jett Allen brengt de zintuiglijke ervaringen van de thuiskijker in kaart.
MUBI Notebook

Tweet
Due to less air pollution the sky is so clear ! I can see the Universal logo ! pic.twitter.com/EqiqIDL4JJ
Romain Revert