Links

  • Datum 17-02-2019
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Barry Jenkins’ Moonlight (2016)

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: de kleuren van Barry Jenkins; masterclasses van Claire Denis, Carlos Reygadas en Jia Zhangke; het feminisme van Margaretha von Trotta; zitten als filmthema; rondetafelgesprekken met Oscarkanshebbers; en een leven van acteren teruggebracht tot een meme.

Kleuren
“In moonlight, black boys look blue.” Een video-essay over de kleuren van Barry Jenkins.
Little White Lies

Masterclass
Op het afgelopen IFFR de masterclasses van Claire Denis, Carlos Reygadas en Jia Zhangke gemist? Ze zijn online terug te bekijken.
YouTube

Von Trotta
De films van Margaretha von Trotta als tegenhanger van het moderne Hollywoodfeminisme: “not feel-good stories of female empowerment; rather frank depictions of the way that pressures intersect and make it difficult for women to act morally.”
Another Gaze

Zit
Een verkenning van een ondergewaardeerd filmthema: zitten.
MUBI Notebook

Rondetafelgesprekken
De Oscars komen eraan, dus The Hollywood Reporter zet traditiegetrouw genomineerden en net-buiten-de-bootvallers in de belangrijkste categorieën rond de tafel voor een groepsgesprek. Met name de regisseurs hebben er zin in.
The Hollywood Reporter

Tweet
Bruno Ganz you were one of my favorite actors (WINGS OF DESIRE, THE AMERICAN FRIEND) and I apologize for whatever “Hitler reacts…” video someone is making about your passing. RIP
Patton Oswalt