Links

The Wayward Cloud (2005) van Tsai Ming-liang, een van Richard Brody’s favoriete atypische musicals

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? Richard Brody over zijn favoriete atypische musicals, Steve McQueen als televisie-auteur en een jaar met Chantal Akerman.

Musicals
Het spektakel van zang en dans maakt regisseurs van musicals al snel een beetje lui, stelt Richard Brody: camera erop en je bent klaar. Hij stelde een lijst samen van dertig atypische musicals uit de filmgeschiedenis die de grenzen van het genre wel opzoeken.
The New Yorker

Tv-auteur
Van een video-kunstenaar die speelfilms regisseert is Steve McQueen veranderd in een cineast die tv maakt. Johannes Black over de mogelijkheden die McQueen voor zichzelf schept als hybride televisie-auteur.
MUBI Notebook

Objecten
In een nieuwe serie vraagt Reverse Shot aan critici om bespiegelingen over betekenisvolle objecten in films: van de bruidssluier van Eartha Kitt tot de koperen ballen van Alec Baldwin.
Reverse Shot

Akerman
In de podcast The Akerman Year bespreken Kate Rennebohm, Simon Howell en hun gasten maandelijks een hoofdstuk uit het leven en werk van Chantal Akerman, waarbij ze willen bewijzen dat Akerman thuishoort op “any list of the great artists of the last century”.
The Akerman Year

Eet smakelijk
Als je een walgelijk ogend kaasproduct te verkopen hebt dat alleen binnen de Amerikaanse eetcultuur had kunnen ontstaan, dan vraag je uiteraard Harmony Korine om het spotje te filmen.
YouTube