Links

Something Good-Negro Kiss (1898), een van de door K. Austin Collins getipte films

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: films en video-essays rondom het thema Black Lives Matter die níet The Help zijn; You Must Remember This over de ‘onzichtbare’ Polly Platt; een korte film van Martin Scorsese in lockdown; een geïllustreerde zoekmachine met alle quotes uit The Big Lebowski; en Antifa op z’n Wes Andersons.

Help
Naar aanleiding van de Black Lives Matter-protesten in de VS steeg nota bene The Help naar de top van de streaminglijsten. Dat kan beter. K. Austin Collins stelde een kijlijst samen van zwarte verhalen uit de filmgeschiedenis van 1898 tot nu.
Vanity Fair

Video-essays
Will DiGravio, Cydnii Wilde Harris en Kevin B. Lee verzamelen video-essays rondom het thema Black Lives Matter in een voortdurend bijgewerkte lijst.
Google Docs

Onzichtbaar
In een nieuw seizoen van filmgeschiedenispodcast You Must Remember This staat Polly Platt centraal: een ‘onzichtbare vrouw’ die achter de schermen grote invloed had op de Amerikaanse auteursfilm van de jaren 70 en 80.
You Must Remember This

Scorsese
Met de camera van zijn telefoon en beeldmateriaal van The Wrong Man en The Killers doet Martin Scorsese verslag van het effect dat de quarantaine op hem heeft.
Film School Rejects

Zoeken
Wat zei The Dude nou ook alweer precies over dat tapijt? Hans de Zwart bouwde een geïllustreerde zoekmachine met alle quotes uit The Big Lebowski.
The Big Lebow.ski

Tweet
Me, the leader of ANTIFA, arranging my personal effects in a Wes Anderson film. https://t.co/0pOIF9PHj7
Marilyn Brando