Links

Working Girls (Lizzie Borden, 1986)

Wat is er deze week bij andere media te lezen, te zien en te beluisteren? De praktijk van sekswerk in Working Girls, drie invloedrijke titelontwerpers en een liefdesbrief van Leos Carax.

Werk
Sekswerkers worden door de niet-sekswerkers die over ze schrijven vaak opgevoerd als wandelende symbolen in abstracte betogen, schrijft Erika Balsom. Dat maakt Lizzie Bordens Working Girls (1986) in haar ogen zo bijzonder: die film bekommert zich om de bijzonderheden van sekswerk als werk.
4columns

Gemis
Charles Taylor ontleedt de rol van rouw in het werk van Wong Kar-wai: om wat verloren is, maar vooral ook om wat verloren zal gaan.
Dissent

Titelontwerpers
Luís Azevedo maakte voor little White Lies een serie video-essays over invloedrijke titelontwerpers. Na Saul Bass en Pablo Ferro is in het derde en laatste deel Kyle Cooper het onderwerp.
YouTube

Riggs
K. Austin Collins portretteert Marlon Riggs, die bij zijn dood in 1994 een oeuvre achterliet vol nog altijd uitdagende observaties over wat het in de VS betekent om Zwart en queer te zijn.
Criterion

Liefdesbrief
Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Semaine de la Critique schreef Leos Carax een korte liefdesbrief aan het Cannes-programma, die alleen al de moeite is vanwege het zelfportret dat hij meestuurde.
Semaine de la Critique