Links

  • Datum 12-05-2019
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Dennis Hopper in Apocalypse Now (1979)

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: herinneringen van de Groningse setfotograaf van Apocalypse Now; een requiem voor de romantische komedie; de impact van John Singleton; de begindagen van de Berlijnse School; de overwinning van de content op de cinema; en een ultrakort filmessay.

Apocalypse Now
“Er werden geen namaak-ledematen gemaakt, maar iemand had een deal gemaakt met het mortuarium.” De Groninger Chas Gerretsen over zijn krankzinnige tijd als setfotograaf bij de opnames van Apocalypse Now.
Dagblad van het Noorden

Adieu romkom
Wesley Morris betreurt het uitsterven van de romantische komedie – misschien het lichtste genre dat er is, maar volgens hem ook een van de belangrijkste.
The New York Times

Singleton
Hollywood zou er anders uitzien zonder de onlangs overleden regisseur John Singleton, die zijn carrière lang streed om binnen de mainstreamfilm een plaats te bevechten voor het zwarte perspectief.
Vanity Fair

Berlijnse school
De zogenaamde ‘Berlijnse school’ bestaat uit makers als Maren Ade en Valeska Grisebach, die helemaal niet uit Berlijn komen. Wat bindt hen dan wel? Een duik in hun eerste films.
MUBI Notebook

Breekpunt
Matt Zoller Seitz betoogt dat Avengers: Endgame een historisch breekpunt betekent: het tijdperk van de cinema maakt plaats voor het tijdperk van de content.
RogerEbert.com

Tweet
the assignment description for essay 5 was to write a review on a movie that we had seen. the opportunity arose, and i took my chances.. pic.twitter.com/1l1rMS2zg3
Allison Garrett