Links

Jean-Luc Godard op Instagram

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: Jean-Luc Godard gaat live op Insta; scheldwoorden tellen in 3500 films; Pedro Almodóvar komt met nostalgie de quarantaine door; een Disney-draai aan horrorklassiekers; Matthew McConaughey vindt zijn roeping tussen de senioren; en Wallace van Gromit blijkt in zekere kringen een stijlicoon.

Godard live
Vanuit huis ging Jean-Luc Godard anderhalf uur ‘live’ op Instagram voor een Q&A. Voor wie het Frans te snel gaat: aan Engelse ondertiteling wordt gewerkt, hier alvast een samenvatting van het gesprek.
YouTube

Grutjes
Uit een grondige studie naar scheldwoorden in 3500 films blijkt Jonah Hill de grofstgebekte filmster aller tijden: bij liefst één op de vijftig woorden die hij als acteur uitsprak, moest een muntje in de pot.
Buzz Bingo

Quarantaine
“She was already getting ready for the next apocalypse, and I cannot help but think about the one we are currently inhabiting.” Pedro Almodóvar brengt zijn quarantaine door met herinneringen aan Chavela Vargas en Sean Connery.
IndieWire

Disney-horror
Hoe zullen horrorfilms eruitzien als Disney over een paar jaar de productie van alle films heeft overgenomen? Daniel Björk geeft Goofy de hoofdrol in Scanners en voert Mowgli op in Cannibal Holocaust.
Instagram

Bingo
Nu de filmindustrie voorlopig stil ligt, moeten ook acteurs zich maar een beetje zien te vermaken. Matthew McConaughey lijkt zijn roeping te hebben gevonden als bingo-presentator bij een plaatselijk verzorgingshuis.
Facebook

Tweet
Why is Jean-luc Godard dressed as Wallace? pic.twitter.com/GfzmJMj3A5
Andrew Power