Links

  • Datum 09-12-2018
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Jeff Goldblum in Jurassic Park (1993)

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: Jeff Goldblum over Jurassic Park kijken met lsd op; honderd schrikscènes uit 122 jaar horror; James Bond als registered sex offender; de rol van seks in de films van Bernardo Bertolucci en Nicolas Roeg; John Waters opent het jaarlijstjesseizoen; en Il Conformista is onmogelijk te zien.

Overschat
Jeff Goldblum geeft zijn mening over Jurassic Park kijken onder invloed van lsd.
Pitchfork

Schrikken
Verzameld uit 122 jaar horror: honderd schrikscènes die vorm gaven aan het genre en onze nachtmerries.
Vulture

Crimineel
The name is Bond, registered sex offender. Een Amerikaanse juriste schat in hoe de rechter zou oordelen over een aantal klassieke ‘liefdesscènes’.
YouTube

Bertolucci en Roeg
Over de seks in Last Tango in Paris heeft de rechter nooit geoordeeld, maar dat had volgens velen niet misstaan. Ryan Gilbey verkent hoe de recentelijk overleden Bernado Bertolucci en Nicolas Roeg seks gebruikten in hun films, en hoe de tijd daar soms niet mild over oordeelt.
The Guardian

Lijstje
“It’s the best movie of the year. You’ll hate it.” John Waters geeft op karakteristieke wijze zijn traditionele startschot voor het jaarlijstjesseizoen.
Art Forum

Tweet
Stel nou dat je Il Conformista weer eens wilt zien.
Legaal, via een streamingdienst, VOD of desnoods via iTunes.
Lukt dus gewoon niet in Nederland. Ik ben er nu twee uur mee bezig geweest en ga morgen maar eens op zoek naar een torrent.
#middelvinger
René Passet