Links

Leonardo DiCaprio in Romeo + Juliet (1996)

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: Céline Sciamma ontlokt een discussie over Leonardo DiCaprio; meelopen op de set van de nieuwe Apichatpong Weerasethakul; de grootste Hollywood-bazen aan één tafel; de filmmakers van de toekomst volgens Bong Joon-ho; de ontnuchterende werkelijkheid van Nancy Meyers; en woekerprijzen voor instant noodles na Parasite.

Ster
Een mooi interview met Céline Sciamma ontlokte op de redactie van Slate een discussie die vervolgens een dag lang Film Twitter beheerste: was Leonardo DiCaprio al een ster vóór Titanic? Trouwens, wat is een ster eigenlijk?
Slate

Apichatpong
Giovanni Marchini Camia mocht meelopen op de set van Memoria, de nieuwe film van Apichatpong Weerasethakul, en publiceert in zes delen zijn dagboekaantekeningen.
Film Comment

Bazen
“The power in this room can remotely charge my iPhone,” zegt iemand in de comments. De bazen van de zeven grootste filmstudio’s, een uur lang aan één tafel, over het heden en de toekomst van de mainstream Amerikaanse film.
YouTube

Twintig
Bij zijn twintigste verjaardag als regisseur kiest Bong Joon-ho twintig getalenteerde regisseurs die volgens hem de meesterwerken van de komende twintig jaar gaan maken.
Sight & Sound

Het echte leven
Je kunt nog zoveel romantische komedies schrijven, maar het echte leven gaat er nooit op lijken, schrijft ervaringsdeskundige Nancy Meyers.
The New York Times

Tweet
God bless Korean restaurants for capitalizing on ‘Parasite’ by selling white people instant noodles for nearly $20 https://t.co/5O5vqxcTOA
Serena Dai