Links

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: 1917 in een lange traditie; de masterclasses op het afgelopen IFFR; een cruciale pagina uit het scenario van Little Women; die ene violist die in Russian Ark per ongeluk recht in de camera kijkt; de overwinningsspeech van Adam Sandler; en een alinea uit het leven van Kirk Douglas.

Oorlog
1917 zou vannacht wel eens de Oscar voor beste film kunnen winnen. Adam Nayman plaatst de film in een lange traditie en vraagt aan de hand van Francois Truffaut: is elke oorlogsfilm uiteindelijk pro-oorlog?
The Ringer

Masterclasses
Terugkijken: de masterclasses op het afgelopen IFFR, met onder meer Bong Joon-ho en cinematograaf Diego García.
YouTube

Belangrijk
“Maybe we don’t see those things as important because people don’t write about them.” Een cruciale pagina uit het scenario van Little Women, toegelicht door Greta Gerwig.
Vanity Fair

Oeps
Podcast: op zoek naar die ene violist die in Russian Ark per ongeluk recht in de camera kijkt en daardoor de volmaakte choreografie ‘verpest’. Inclusief commentaar van Aleksandr Sokoerov zelf.
Heavyweight

Best Personality
Vannacht wint Adam Sandler geen Oscar voor zijn veelgeprezen rol in Uncut Gems – hij is niet eens genomineerd – maar zijn speech bij de Spirit Awards gisteravond maakt hem bij voorbaat al de morele winnaar.
YouTube

Tweet
A lot will be written about Kirk Douglas, but somehow I think this amazing story, from his memoir “The Ragman’s Son” won’t make the cut in most obits. pic.twitter.com/jLU7Fxi8AO
John Schwartz