Links

  • Datum 08-09-2019
  • Auteur Erik Schumacher
  • Categorieēn RubriekLinks
  • Deel dit artikel

Still uit de videoclip van Joywave

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: een ode aan het moment dat de filmtitel in beeld verschijnt; iedereen een filmster dankzij een Chinese app; de maskers van Agnès Varda; moeilijke tijden voor de Nederlandse jeugdfilm; een liedje met een verhaal uit Once Upon a Time in Hollywood; en een ambitieus project van Richard Linklater.

Titel
Het moment dat de filmtitel in beeld verschijnt, daar kun je geobsedeerd door raken, zoals de makers van de nieuwe videoclip van Joywave is overkomen.
YouTube

Eerlijk oversteken
Dankzij een nieuwe Chinese app kan iedereen eindelijk een filmster zijn. De prijs? Je privacy, uiteraard.
The Guardian

Maskers
“I’m filming your self-portrait. But you won’t be alone in the mirror.” De maskers van Agnès Varda.
Sight & Sound

Jeugdfilm
De Nederlandse jeugdfilm, lange tijd een bloeiende tak, staat onder druk. Er is een gezamenlijke inspanning nodig om de boel weer uit het slop te trekken, stellen Peter Bosma en Esther Schmidt in een rapport.
Zien & gezien worden

Liedje
Dat liedje dat de volgers van Charles Manson zingen als ze in Once Upon a Time… in Hollywood voor het eerst in beeld verschijnen – daar zit een heel verhaal achter.
Stereogum

Tweet
The most ambitious thing about this tremendous project we are undertaking with Richard Linklater is that we boldly assume there will be a planet in 20 years.
Blumhouse