Links

Film Crew in Quarantine (2020) van Robertas Nevecka

Deze week de moeite waard op het wereldwijde web: wat filmmakers thuis uitspoken; de corona-crisis als breekpunt in Hollywood; Spike Lee’s scenario voor zijn nooit gemaakte Jackie Robinson-biopic; film zien volgens het MoMA; een quarantaine-podcast over inhaal-klassiekers; en de steeds Lynchiaansere werkelijkheid.

Thuisblijvers
Hoe vergaat het de mensen die normaal op filmsets staan nu ze thuis niks te doen hebben? De korte animatiefilm Film Crew in Quarantaine geeft antwoord.
Vimeo

Stroomversnelling
The Hollywood Reporter duikt diep in de gevolgen die de corona-crisis voor de filmindustrie kan gaan hebben. “Everything that we’ve done pre-[COVID-19] will seem dated much more quickly than it would have in an ordinary time.”
The Hollywood Reporter

Jackie Robinson
Voor wie zich verveelt tijdens de lockdown, heeft Spike Lee het scenario gedeeld van zijn nooit gerealiseerde biopic van Jackie Robinson, de eerste Afro-Amerikaanse honkballer in de Major League Baseball.
Dropbox

Kijkwijzer
Nog meer vertier voor in de thuisgevangenis: het MoMA in New York verzamelde alle film-gerelateerde afleveringen van zijn video-serie How to See.
MoMA

Eindelijk tijd
Nate DiMeo (The Memory Palace) en Karina Longworth (You Must Remember This) presenteren een quarantaine-podcast waarin ze met een gast de klassieker bespreken waar die nu eindelijk aan toe is gekomen.
It’s the Pictures That Got Small

Tweet
Stuck this to the window and now the world makes more sense. pic.twitter.com/3F66ilzr7x
David Stokes