Humans of Film Amsterdam – Juni 2018

Wat voor invloed hebben films op het leven van gewone Amsterdammers? Een serie straatfoto’s in samen­werking met Humans of Film Amsterdam.

"Mijn favoriete film is Blow (2001). Die gaat over de beroemde drugsdealer George Jung. Hij begon, ‘como se diche?’, hoe zeg je dat? Hij begon met het verhandelen van marihuana en eindigde met cocaïne. Uiteindelijk ontmoette hij drugsbaron Pablo Escobar en ging hij drugs smokkellen van Colombia naar de VS. De film is echt een aanrader, je moet hem kijken, het is allemaal zo cool. Johnny Depp en Penelope Cruz spelen erin. Het is mijn favoriete film omdat ik ben opgegroeid in Napels. Die stad is beroemd om de Camorra, een maffiaorganisatie. En ik denk dat ik de film me ook aanspreekt omdat ik toen ik twintig was, makkelijk binnen hun criminele organisatie had kunnen eindigen.
"Drugshandel lijkt een makkelijke manier van geld verdienen, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Daarom ben ik blij dat ik daaraan heb kunnen ontsnappen. Ik heb economie gestudeerd en kreeg de kans om in Londen aan het werk te gaan. Via de detailhandel, als verkoopmedewerker, heb ik uiteindelijk mijn eigen merk opgezet: Studios 28, waarvoor ik diverse producten ontwikkel die ik een bepaalde boodschap meegeef. Zoals sokken met teksten die je aan het denken zetten over kunst, religie, vrijheid en hoop. Tegenwoordig draait alles om communicatie.
"Blow is ook een van mijn favoriete films omdat je kunt zien hoe makkelijk het mis kan gaan. Jung eindigde uiteindelijk in de gevangenis en is pas twee jaar geleden vrijgekomen. Veertig jaar nadat hij zijn vrouw en dochter voor het laatst had gezien. Hij kreeg niet het happy end dat ik heb gekregen."

Feargal Agard | humansoffilmamsterdam.com

Geschreven door Feargal Agard